Τα τελευταία περίπου δύο χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερες τάσεις των 90s και των early 00s να επανέρχονται και να μάς γεμίζουν νοσταλγία. Η πιο πρόσφατη αναδύθηκε στο TikTok (προφανώς) και, αν γεννήθηκες κάπου μέσα στα 90s, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σού φέρει στο μυαλό κάτι από τα παιδικά ή προεφηβικά σου χρόνια.

Ο λόγος για τα hair gems, που όπως μαρτυρά το όνομά τους, είναι faux λίθοι, που έρχονται να γεμίσουν τα μαλλιά μας. Είτε μιλάμε για κλασικά στρασάκια είτε για πιο fun σε σχήματα αστεριών και λουλουδιών. Μάλιστα, ο τρόπος που οι TikTokers επιλέγουν να εφαρμόσουν τους λίθους στα μαλλιά τους, θα σού ξυπνήσει ακόμα περισσότερες παιδικές αναμνήσεις. Γιατί; Διότι οι περισσότεροι επιλέγουν μία συσκευή, που ονομάζεται Blinger και που στα early 00s προωθούταν κατά κύριο λόγο σε παιδιά. Αυτή έρχεται μαζί με καρτέλες με διαφορετικούς λίθους, που τοποθετείς στη θήκη της και μετά απλά και εύκολα κλιπάρεις στα μαλλιά σου. 

@danizvulun

#stitch with @yung.planet omg no way #hairblinger #hairbejeweler #hairgems #hairbling

♬ original sound – Dani Zvulun

Το μόνο πρόβλημα; Η συσκευή μπορεί να βρεθεί για την ώρα αποκλειστικά στο Amazon και συνεχώς εξαντλείται. Με άλλα λόγια, είναι πολύ πιθανό να δυσκολευτείς να την βρεις. Ευτυχώς, οι TikTokers έχουν τη λύση και σε αυτό, αφού βρήκαν τρόπο να τοποθετούν μόνοι στα μαλλιά τους λίθους. Ουσιαστικά το μόνο, που χρειάζεσαι είναι οι ίδιοι οι λίθοι και μία δυνατή κόλλα μαλλιών, που θα τοποθετήσεις πάνω στον κάθε ένα ξεχωριστά, ενώ για μεγαλύτερη ακρίβεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο πιο μυτερό εργαλείο. 

@katiefarhood

i wanted that Conair gem thing SO bad when i was younger💎 #90saesthetic#early2000s#hairjewelry#2000sthrowback#makeupartist#InstaxChallenge#OscarsAtHome#BridgertonScandal

♬ Wannabe – Spice Girls

Πόσο κρατάνε; Αυτό λογικά μπορεί να επηρεαστεί από αρκετούς παράγοντες, αλλά οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι σίγουρα θα κρατήσουν για την βραδινή σου έξοδο στο club. Όσο για το πώς θα τα βγάλεις μετά, δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαδικασία. Απλά ξεκολλάς τους λίθους έναν έναν και έπειτα λούζεις τα μαλλιά σου. 

@hartyyy_

Another way to easily remove the gems #hairgems #hairgemstamper #amazonfinds #festivalhair

♬ Happier Than Ever – Billie Eilish

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!