Έχουμε επανειλημμένως δει ότι οι ρεπόρτερ της ελληνικής τηλεόρασης δεν έχουν ιδιαίτερο τακτ και πολλές φορές σεβασμό προς το άτομο, που τούς μιλάει. Έχουμε ακούσει να ρωτάνε τον Χρήστο Χολίδη για τα κιλά του, τον Βασίλη Μπισμπίκη να εξηγεί ότι ρεπόρτερ είχαν ξεπεράσει τα όρια στην σχέση του με τη Δέσποινα Βανδή, την Τζένη Μελιτά να δέχεται ερωτήσεις για τα νούμερα τηλεθέασης σε φιλοζωικό φεστιβάλ και τη Φαίη Σκορδά να ερωτάται για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν σε φιλανθρωπική εκδήλωση

Τώρα, ο Γιώργος Λιανός είναι το πιο πρόσφατο θύμα της μηδενικής διακριτικότητας των ρεπόρτερ. Ο καλλιτέχνης και παρουσιαστής επέστρεψε από τον Άγιο Δομίνικο για τον ημιτελικό και τον τελικό του Survivor. Στο αεροδρόμιο τον περίμεναν κάμερες από αρκετές εκπομπές, ανάμεσά τους και της Super Κατερίνα. Ενώ εκείνος απαντούσε ευγενικά και με χιούμορ σε όλες τις ερωτήσεις, η ρεπόρτερ της εκπομπής αποφάσισε να τού κάνει μία ερώτηση εντελώς άκομψη, η οποία φάνηκε να τον ενοχλεί. Συγκεκριμένα, την ακούσαμε να του λέει για το επερχόμενο Survivor All Star, “Για την παρουσίαση έχει γίνει πρόταση στον Γιώργο Αγγελόπουλο. Πώς θα σάς φαινόταν εσάς αυτό;”.

Πιστεύουμε πως όλοι καταλαβαίνουμε ότι η ερώτηση αυτή μόνο ευγενική δεν ήταν, με τη ρεπόρτερ ουσιαστικά, απλά και μόνο λόγω ανεπιβεβαίωτων φημών, να τού ανακοινώνει σχεδόν ότι χάνει τη θέση του. Μία θέση, που δεν έχει να κάνει μόνο με την παρουσία του στο reality και στην τηλεόραση συλλήβδην, αλλά πολύ περισσότερο με μέρος του εισοδήματός του και τη γενικότερη εργασία του. Όπως είπαμε, ο ίδιος φάνηκε αρκετά ενοχλημένος και απάντησε: 

“Δεν έχεις έρθει για καλό εσύ εδώ πέρα. Σε αντίστοιχες εκπομπές, όταν ένας παρουσιαστής ή μία παρουσιάστρια είναι σε μία εκπομπή, που είναι εν ενεργεία το συμβόλαιο του και η εκπομπή, συνήθως παρεξηγούνται, όταν συζητάνε για κάτι άλλο, έτσι δεν είναι; Ήταν σωστή η ερώτησή σου;

Λοιπόν, παιδιά, όχι. Δεν έχω κάνει καμία συζήτηση για τέτοια πράγματα. Ούτε για τον Γιώργο Αγγελόπουλο, όπως λες, ξέρω κάτι. Είναι και λίγο άκομψο να ρωτάμε, ενώ δεν έχει τελειώσει ακόμα το project, τι θα γίνει. Μήπως είναι λάθος τα δημοσιεύματα; Μήπως οι συζητήσεις, που λέτε, δεν έχουν γίνει ποτέ;”.

Να σημειώσουμε, βέβαια, σε αυτό το σημείο πως, όταν το απόσπασμα προβλήθηκε στην εκπομπή Super Κατερίνα, η ίδια η παρουσιάστρια αντέδρασε αρνητικά. Άσχετα με το αν τα σχόλια της για την ερώτηση ήταν γνήσια, εξήγησε ότι όλη η διατύπωση της ερώτησης ήταν λάθος, αφού παρουσιάστηκε ως γεγονός μία φημολογία, και ότι ακόμα περισσότερο την ενόχλησε ότι αυτή η ερώτηση έγινε σε ένα πρόσωπο με πολύ ευγενική παρουσία, που πάντα αντιμετωπίζει με σεβασμό τις εκπομπές και τους ρεπόρτερ τους. 

“Λοιπόν, να πω ότι στεναχωρήθηκα πολύ με αυτό, που είδα. Θα ξεχωρίσω τον εαυτό μου. Δεν ξέρω, αν θέλετε οι υπόλοιποι να στηρίξετε. Δεν έγινε ποτέ πρόταση στον Γιώργο Αγγελόπουλο. Υπάρχει μια φημολογία. Οπότε η ερώτηση ‘έγινε πρόταση’ δεν ήταν πολύ ευγενική. Κι επειδή είναι κι απ’ τη δικιά μου εκπομπή, στεναχωριέμαι πάρα πολύ, διότι εμείς με τον Γιώργο έχουμε μία πάρα πολύ καλή σχέση και προσωπική. (…) Ουκ ολίγες φορές έχω πει μέσα από την εκπομπή το πόσο εξαιρετικός είναι και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι υφίσταται όλο αυτό. Και πάλι, όμως, θα έπρεπε να ρωτήσει -με αγάπη το λέω στη Φαίη Φώτου, γιατί είναι ένα κορίτσι, που τής έχω πει μπράβο ουκ ολίγες φορές- ‘υπάρχει μια φημολογία’, όχι ‘έχει γίνει πρόταση’. Γιατί δεν έχει γίνει τίποτα επίσημο και δεν γνωρίζουμε για επίσημη πρόταση. 

(…) Άλλο ‘υπάρχει μια φημολογία’ και άλλο να πηγαίνεις να ρωτάς έναν άνθρωπο, που μόλις γύρισε, που έχει κάνει τεράστια επιτυχία… Ήμασταν μπροστά στην πρόταση του Σκάι; Την ξέρουμε 100%; (…) Σύμφωνα με το δικό μου ρεπορτάζ, δεν υπάρχει θέμα αντικατάστασης του Γιώργου Λιανού. (…) Όταν ο άλλος έρχεται από το εξωτερικό, είναι ευγενέστατος πάντα, είναι ένα παιδί φανταστικό, πάντα πολύ οκέι με τους δημοσιογράφους, απαντάει σε όλα, στην εκπομπή μας έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές πρωί πρωί με την τσίμπλα στο μάτι έξω από το ραδιόφωνο και με το που φτάνει του λέμε ‘Έχει γίνει πρόταση στον Γιώργο Αγγελόπουλο’, δεν είμαστε ευγενικοί εμείς. (…) Παιδιά, κι εγώ έχω χιούμορ, αλλά με τη δουλειά του και το ψωμί του του καθενός δεν παίζει ο καθένας”.