Το Keep Breathing ανέβηκε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στην πλατφόρμα του Netflix και ήδη βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των πιο δημοφιλών σειρών. Αυτό δεν συνέβη κατά τύχη. Η σειρά έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία να εντυπωσιάσει και να μαγνητίσει το κοινό: μια μαχητική γυναίκα πρωταγωνίστρια, κλασσικά στοιχεία θρίλερ, την διαρκή απειλή του θανάτου και της καταστροφής και επιπλέον, ένα σπουδαίο μήνυμα ενδυνάμωσης, μαχητικότητας και αντοχής ενάντια στις αντιξοότητες.

Ποια είναι η υπόθεση;

Μπορεί να σας θυμίσει λίγο το Lost, καθώς η υπόθεση θέλει την πρωταγωνίστρια Liv Rivera, μια πετυχημένη νέα δικηγόρο από την Νέα Υόρκη να επιβιβάζεται σε ένα μικρό αεροπλάνο μαζί με δύο άγνωστους άνδρες, στην αγωνιώδη προσπάθειά της να επισκεφθεί την μητέρα της πριν εκείνη φύγει από την καναδική πόλη του Inuvik.

Το αεροπλάνο όμως πέφτει σε μια λίμνη στην ερημιά μέσα στο απέραντο καναδικό δάσος και εκείνη είναι η μόνη επιζήσασα, παρότι κάνει ότι μπορεί για να σώσει και τους δύο άλλους επιβάτες της πτήσης. Εκεί ξεκινάει μια αγωνιώδης προσπάθεια επιβίωσης για την Liv, που δεν έχει μόνο να παλέψει με τους κινδύνους της άγριας ζωής, αλλά και με τους προσωπικούς της δαίμονες.

Η ζωή της έχει χτιστεί πάνω σε ένα παιδικό τραύμα που χαρακτήρισε ανεξίτηλα την εξέλιξή της ως άτομο και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο που θα βρει μπροστά της στην προσπάθειά της να σωθεί από τον θάνατο και να γυρίσει πίσω. Οι εσωτερικές της συγκρούσεις έρχονται με τραγικό τρόπο στο φως όσο γύρω της υπάρχει η απειλή του άγριου τοπίου, της έλλειψης τροφής και των απρόοπτων αναποδιών που έρχονται απανωτές. Έτσι η σειρά επικεντρώνεται στην επιβίωση της πρωταγωνίστριας αλλά και την αντιμετώπιση των τραυμάτων μιας ολόκληρης ζωής.

Ποιοι παίζουν;

Στον ρόλο της Liv Rivera βρίσκεται η καταπληκτική Melissa Barrera του In The Heights που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει με τον τρόπο που ανταπεξήλθε σε έναν τόσο απαιτητικό ρόλο, ο Jeff Wilbusch (Unorthodox) και ο Austin Stowell (12 Strong). Τους γονείς της Liv παίζουν οι Florencia Lozano (Narcos) και Juan Pablo Espinosa (Cocaine Godmother).

Η Barrera έχει ήδη πει ότι η έντονη σωματική άσκηση που απαιτήθηκε για να τα βγάλει πέρα με αυτόν τον ρόλο την ώθησε να τα δώσει όλα με τρόπο που δεν είχε συνηθίσει και την έχει αλλάξει τόσο ως καλλιτέχνη, όσο και ως άνθρωπο. Όπως είπε στο NBC News, “Η Melissa που ήρθε για να παίξει στο Keep Breathing και η Melissa μετά από τρεις μήνες γυρισμάτων ήταν δύο διαφορετικά πρόσωπα. Είμαι πιο δυνατή γυναίκα εξαιτίας αυτού.”

Τα σχόλια που έχει δεχθεί η σειρά είναι διθυραμβικά και δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι πήγε αμέσως στο Νο 1 της λίστας με τα πιο δημοφηλή.

Όπως ήταν φυσικό, πάρα πολλά καλά λόγια έχουν γραφτεί για το σπουδαίο παίξιμο της Barrera.

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!