Το φετινό καλοκαίρι, αν και η πανδημία δεν έχει ακόμα σταματήσει να μας απειλεί, είναι μάλλον η εποχή των ταξιδιών για εκατομμύρια ανθρώπους παγκόσμια. Οι τουριστικοί προορισμοί κατακλύζονται από διψασμένους για νέες περιπέτειες ταξιδιώτες και όλοι εμείς ονειρευόμαστε την στιγμή που θα αφήσουμε πίσω τους ταλαίπωρους καναπέδες μας και θα βγούμε εκεί έξω να ζήσουμε την ζωή μας όπως μας αξίζει.

Αν και η προοπτική του ταξιδιού μακριά από την χώρα μας είναι πραγματικά μια μεγάλη ανάσα, η ιδέα του τι θα πάρουμε μαζί μας και πόσα από τα ρούχα θα χωρέσουμε στην βαλίτσα μας είναι ένα μάλλον δύσκολο έργο. Θέλουμε όλα μας τα συνολάκια, θέλουμε παπούτσια και αξεσουάρ, θέλουμε φυσικά άφθονα καλλυντικά, τα θέλουμε όλα.

Κάπως έτσι γεμίζει η βαλίτσα μας ασφυκτικά, βαραίνει υπερβολικά και γίνεται μάλλον δύσκολο το κατόρθωμα να μην πληρώσουμε έξτρα χρήματα στο αεροδρόμιο γι’ αυτήν.

Το “κόλπο του μαξιλαριού” όμως ίσως να είναι η λύση για να πάρουμε στο ταξίδι μας και λίγα ρούχα παραπάνω. Πρόκειται για ένα νέο trend του TikTok,  με το σχετικό βίντεο να έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει 24.8 εκατομμύρια views, καθώς οι ταξιδιώτες ψάχνουν να βρουν τρόπους να αυξήσουν λίγο τον χώρο αποσκευών χωρίς έξτρα χρεώσεις στο αεροπλάνο.

Η χρήστης του TikTok, Anya Lakovlieva (@nolimitua) σκέφτηκε αυτήν την πανέξυπνη ιδέα, να γεμίσει δηλαδή μια άδεια θήκη μαξιλαριού με τα ρούχα (και μόνο ρούχα) που δεν χωρούσαν στην βαλίτσα της. Όπως σημειώνει η ίδια, τα μαξιλάρια πετούν δωρεάν στις περισσότερες αεροπορικές εταιρίες, κάτι που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε προς όφελός μας.

Η ιδέα της έχει μαζέψει 1.3 εκατομμύρια likes με αποτέλεσμα να αυξηθεί η αναζήτηση για ‘packing hacks for flying’, κατά 175%.

Οι χρήστες της πλατφόρμας δοκίμασαν το κόλπο και έχουν να πουν ότι πιάνει, ιδιαίτερα αν μέσα στην θήκη του μαξιλαριού βάλεις μικροπράγματα όπως εσώρουχα, κάλτσες και μπλουζάκια.

@nolimitua

#travelhack #travelhacks #pillowtransformation #lifehack #travellight #noonesgonnaknow #traveltips #travellife #traveltip

♬ how would they know bad girls club – Chris Gleason

@maja.lowck

@Anya Iakovlieva thank you for the advice. saved our day🙏🏼😂 #fy #fypシ #fun #lifehack #travelhacks #travellife #traveltip #pillowtransformation

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Βέβαια, αν και το συγκεκριμένο κόλπο είναι πανέξυπνο, θα πρέπει οι ταξιδιώτες να ελέγχουν από πριν ποια είναι η πολιτική της αεροπορικής εταιρίας με την οποία έχουν σκοπό να πετάξουν, καθώς δεν επιτρέπουν όλες να παίρνουμε μαζί μας άλλες αποσκευές στην καμπίνα του αεροπλάνου ή άλλα αντικείμενα με κάποιον όγκο.

Μπορεί να θεωρήσουν ότι το μαξιλάρι αυτό είναι η αποσκευή που δικαιούμαστε μέσα στο αεροπλάνο και να μας χρεώσουν για την τσάντα μας για παράδειγμα.

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!