Το TikTok ανά διαστήματα μάς έχει χαρίσει εξαιρετικά πολλά makeup hacks. Οι beauty TikTokers έχουν μοιραστεί μαζί μας από tips για τη σωστή εφαρμογή concealer και τρόπους να βάζουμε eyeliner έως μακιγιάζ για όσους φοράνε γυαλιά και την χρήση του λιπαντικού ως primer. Τώρα, viral έχει γίνει ένας νέος τρόπος να κάνεις contouring, που εκτός από τα προϊόντα μακιγιάζ σου και το blend σφουγγάρι σου, απαιτεί να έχεις και ένα καλαμάκι και κάμποσο χρόνο.

Το makeup hack ονομάζεται dot method. Συνοπτικά χρειάζεται να πάρεις ένα καλαμάκι, να κάνεις με αυτό τελίτσες με τα καλλυντικά σου σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου σου και στο τέλος να τα μπλέξεις όλα μεταξύ τους με το σφουγγάρι σου. Ναι, δεν θα σε αφήσουμε στα τυφλά. Θα σού πούμε ακριβώς πού πρέπει να μπει τι και με τι σειρά.

@serenalakkiss

Dot Contour – Follow for PART 2! [email protected] @gillianxgrace #dotmakeup #makeuptutorial #makeuphacks #contour #fyp

♬ original sound – Mary

Ξεκίνα βάζοντας concealer με το καλαμάκι στο μέτωπό σου, τη ράχη της μύτης σου, το κάθε ρουθούνι σου, το πηγούνι σου και κάτω από την περιοχή των ματιών σου. Συνέχισε με bronzer, τοποθετώντας τις τελίτσες στο μάγουλα, στα κάτω βλέφαρα, στα πλάγια της μύτης σου, στο μέτωπο και στο σαγόνι σου. Μετά συνέχισε με το contour, εφαρμόζοντάς το στο μέτωπο, τη ράχη της μύτης, γύρω από τα χείλη σου, στους κροτάφους και στο σαγόνι σου. Τέλος, τοποθέτησε το ρουζ σου στην άκρη της μύτης σου, στο μέτωπό σου, πλάγια και δίπλα στα ζυγωματικά σου και στα χείλη σου. Άρχισε να κάνεις blending και είσαι έτοιμος. 

Θα σού πάρει λίγη παραπάνω ώρα, αλλά όσοι το έχουν δοκιμάσει, υποστηρίζουν πως αξίζει, μιας και θα κάνει την επιδερμίδα σου αμέσως να δείχνει πιο φρέσκια. Φυσικά, εσύ ξέρεις το πρόσωπό σου καλύτερα απ’ όλους, οπότε στην τοποθέτηση των προϊόντων μπορείς να προσαρμόσεις το πού θα μπει κάθε τελίτσα, ανάλογα το τι νιώθεις ότι σού ταιριάζει και σε αναδεικνύει καλύτερα. 

@gillianxgrace

DOT CONTOURING?! ib: @mimiermakeup @lilah #makeup #makeuptutorial #contour

♬ Better Days – NEIKED & Mae Muller

@maggieanne.n

Part 2: the blend 😋 #dotmakeup #makeupdots #dotcontour

♬ Cmonnn (Hit It One Time) – 5Star

@nataliehefnerova

MOJE SMRT #dotmakeup #dotmakeupchallenge #FYP

♬ Pope Is a Rockstar – SALES