Ανυπομονείς για το καλοκαίρι; Κι εμείς. Επίσης ανυπομονούμε για όλα τα δροσιστικά cocktails, που θα απολαύσουμε είτε στην ξαπλώστρα μας είτε στα μπαράκια των νησιών. Κι αν δεν ξέρεις ακόμα τι cocktail θα σού κρατάει συντροφιά τους επόμενους μήνες, το βρήκαμε εμείς για εσένα. Βασικά, το βρήκε η The New York Times, που μόλις ανακοίνωσε ποιο θα είναι το cocktail του καλοκαιριού. 

Ο λόγος για το dirty shirley, ένα σχετικά κλασικό cocktail, που υπόσχεται να ρίξει τη θερμοκρασία σου στους καύσωνες και να σε χαλαρώσει με το πόσο γλυκό είναι. Μάλιστα, δεν χρειάζεται καν να βγεις από το σπίτι σου και να ξοδευτείς ιδιαίτερα, για να το δοκιμάσεις, αφού είναι πανεύκολο να το φτιάξεις μόνος σου και τα υλικά του είναι αρκετά βατά. Πάγος, βότκα, γρεναδίνη, γκαζόζα και κερασάκι μαρασκίνο. Παίρνεις ένα ψηλό ποτήρι (ή όποιο θες, τέλος πάντων) και το γεμίζεις μέχρι πάνω με πάγο. Μετά προσθέτεις 59ml βότκα, 29,5ml γρεναδίνη, 236ml γκαζόζα (ή απλά γέμισε με αυτήν όσο χώρο έχει μείνει στο ποτήρι σου) και ρίξε το κερασάκι σου. 

@nytcooking

…Thoughts? #nytcooking

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Φυσικά, μπορείς να το προσαρμόσεις στα δικά σου γούστα. Αν το θες περισσότερο βαρύ, αύξησε τη βότκα ή/και μείωσε την γκαζόζα. Αν το θες λιγότερο γλυκό, βάλε λιγότερη γρεναδίνη. Μπορείς ακόμα και να κάνεις το dirty shirley σου μη αλκοολούχο, δηλαδή shirley temple, αντικαθιστώντας τη βότκα με τόνικ. Σε κάθε περίπτωση, εσύ θα μείνεις δροσερός και θα έχεις στα χέρια σου το πιο instagrammable κόκκινο cocktail της χρονιάς. Απόδειξη και η δική μας δοκιμή, που θα βρεις ακριβώς από κάτω.

@nikoletta.st

Well, I tried summer’s drink based on @NYT Cooking: Dirty Shirley #cocktail #summer2022 #vodka #drunk #fyp

♬ As It Was – Harry Styles

@alexa99

“Surely there’s drink of the summer?” Yes there is, and don’t call me Shirley. #dirtyshirley #cocktail #drinkofthesummer #cocktails #vodka #alexa99 #drinks #drink #cocktailtok

♬ Aesthetic – Tollan Kim

@cozycocktailz

❣️dirty shirley❣️ #fyp #foryoupage #shirleytemple #21andover #legaldrinking #vodka #enjoyresponsibly #drinkresponsibly

♬ Okinawa Pier – FloFilz

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!