Κάθε 2 με 3 μήνες ένα νέο beauty trend έρχεται στο προσκήνιο, κυρίως μέσα από το TikTok τα τελευταία χρόνια. Όλες αυτές οι τάσεις ομορφιάς είναι συνήθως προϊόν πειραματισμού διαφόρων make-up artist ή και beauty blogger, και έχουν ως κοινό παρονομαστή την πρωτοποριακότητα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει ωστόσο για το νέο make-up trend on the block, το λεγόμενο “blush draping”. Η συγκεκριμένη τεχνική, που εστιάζει στην εφαρμογή του ρουζ σε διαφορετικές αποχρώσεις ξεκινώντας κάτω από τα μάτια και την περιοχή των κροτάφων, πρωτοεμφανίστηκε στα 70s και στα 80s όταν δια χειρός του προσωπικού μακιγιέζ της Cher, Way Bandy. Επομένως δεν είναι ακριβώς κάτι καινούργιο. Μάλιστα την συγκεκριμένη τεχνική είχαμε δει να εφαρμόζεται στο μακιγιάζ της Rihanna για το Met Gala το 2017 συμπληρώνοντας έτσι άψογα την εξαιρετική δημιουργία της Rei Kawakubo που είχε επιλέξει.

Τον τελευταίο καιρό ωστόσο παρατηρούμε την αναβίωσή του, καθώς πολλές είναι οι celebrity που επιλέγουν αυτού του είδους το ρουζ για το μακιγιάζ τους. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η Yara Shahidi η οποία “φόρεσε” το blush draping σε μια από για την τελευταία της εμφάνιση στη Μαδρίτη. Πιο συγκεκριμένα, η μακιγιέζ της χρησιμοποίησε μια κοραλλί απόχρωση με λάμψη, εφαρμόζωντας τόσο στα μάγουλα, όσο και κάτω από τα μάτια, στους κροτάφους αλλά και κάτω από τα φρύδια και δημιουργώντας έτσι ένα πολύ φωτεινό, ζωντανό contoured αποτέλεσμα.

Αν τώρα σου αρέσει η ιδέα αλλά δεν ξέρεις πως να το κάνεις, μην πας παραπέρα. Η Huda Kattan, make-up artist και ιδρύτρια του beauty brand κολοσσού Huda Beauty, έχει ποστάρει ένα βιντεάκι στο TikTok όπου εξηγεί την τεχνική βήμα προς βήμα δείχνοντάς την παράλληλα. Αν λοιπόν θες να το κάνεις και εσύ, δες το βίντεο παρακάτω.