Εδώ και χρόνια διδασκόμαστε από τα media και την pop κουλτούρα ότι στο σεξ τα προκαταρκτικά μετράνε και η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για κάποια επινόηση, αλλά είναι αρκετά κοντά στην πραγματικότητα. Ποιος δεν θέλει να “χτίζει” την ηδονή πριν περάσει στο δια ταύτα; Κανείς όμως δεν σκέφτηκε να μας πει, ότι αυτό που ακολουθεί μετά το σεξ, είναι εξίσου σημαντικό για δύο εραστές. Αυτό είναι το afterplay.

Τι είναι όμως το afterplay; Τα περισσότερα από εμάς μετά το σεξ είτε κοιμόμαστε, αφού βρισκόμαστε σε ευφορική κατάσταση ντοπαρισμένα με σεροτονίνη και ωκυτοκίνη, πάμε για ένα γρήγορο ντους, στο ψυγείο για νερό ή τσεκάρουμε το κινητό μας, ωστόσο οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό που κάνει ένα ζευγάρι ανθρώπων μετά το σεξ προσθέτει στη συνολική ικανοποίηση. Το afterplay δεν χρειάζεται να διαρκεί αιώνες, ακόμη και λίγα λεπτά εγγύτητας αρκούν. Το να είμαστε σωματικά μαζί αμέσως μετά το σεξ μας βοηθά να νιώθουμε λιγότερο άδεια μετά από μια τόσο οικεία πράξη.

Τι περιλαμβάνει το afterplay λοιπόν;

Αγκαλίτσες

Ναι, ναι, μην κριντζάρετε. Μετά το σεξ μείνετε αγκαλιά και φιληθείτε. Τα τρυφερά, μη σεξουαλικά φιλιά είναι ενισχύουν το ευφορικό συναίσθημα και αν τυχόν στην πορεία οδηγήσουν σε δεύτερο γύρο, παρόλο που δεν είναι αυτός ο στόχος του afterplay, ακόμα καλύτερα. Ακόμα και το να ξαπλώνετε μαζί κρατώντας τα χέρια σας είναι αρκετό, καθώς η διατήρηση της σωματικής επαφής είναι το κλειδί εδώ.

Γλυκόλογα

Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να πείτε ο ένας στον άλλον πώς αισθάνεστε – προσοχή, δεν εννοούμε να ρωτήσετε πού πάει η σχέση σας, αλλά να εκφράσετε ακριβώς πως νιώθετε για αυτό που προηγήθηκε. Σας φάνηκε τρομερό το σεξ που μόλις κάνατε; Ακόμα κι αν θεωρείτε ότι το σώμα σας το έδειξε και με το παραπάνω, πείτε το, μοιραστείτε το με λέξεις. Θα μπορούσατε να αναφέρετε τα σημεία που σας άρεσαν περισσότερο και αυτά που θα θέλατε να δοκιμάσετε την επόμενη φορά. Κι εδώ βέβαια υπάρχει η πιθανότητα να ανάψετε και πάλι, οπότε τι καλύτερο;

Γελάστε παρέα

Αν και αυτό δεν μπορείς να το βιάσεις, αν σας βγει να κάνετε κάποιο αστείο, να επαναφέρετε κάποιο εσωτερικό δικό σας αστείο, μην το κρατάτε στην σκέψη ότι “χαλάτε” κάποια σοβαρή στιγμή. Γελώντας μαζί με τον ερωτικό μας σύντροφο ερχόμαστε πιο κοντά.

Κάντε ντους μαζί

Υπάρχει κάτι πιο όμορφο άραγε από το να χαλαρώσετε παρέα κάτω από το καυτό νερό, να σαπουνίσετε ο ένας τον άλλο, και να ανταλλάξετε μερικά ακόμη φιλιά; Όχι. Και ναι, σωστά το μαντέψατε, κι αυτή η δραστηριότητα που να οδηγήσει σε ρελάνς.