Σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν, παρ’ ότι το καστανό έχει κάνει δυναμικό comeback αυτή τη σεζόν, ναι και το ξανθό είναι μέσα στο παιχνίδι. Η νέα τάση που φαίνεται να κερδίζει έδαφος σιγά σιγά είναι το “’90s slices” και το οποίο πρωτοείδαμε (στην τωρινή της εκδοχή) στην Mia Regan, την κοπέλα του Romeo Beckham.

Αν σκέφτεσαι λοιπόν να κάνεις μια αλλαγή, τώρα που η άνοιξη μπήκε για τα καλά, αυτή ίσως είναι η τέλεια επιλογή για σένα που δεν θες κάτι πολύ δραστικό, ή/και δεν ψήνεσαι να πηγαίνεις στο κομμωτήριο βδομάδα παρά βδομάδα για συντήρηση. Γιατί;

Αν αναρωτιέσαι λοιπόν περί τίνος πρόκειται, το ’90ς slices ξανθό είναι κάτι μεταξύ ανταυγειών και balayage, το οποίο συνδυάζει πιο σκούρες αποχρώσεις στην ρίζα με πλατινέ ξανθό στο υπόλοιπο μαλλί. Η διαφορά του με τις κλασσικές αντάυγειες είναι απλή. Συνήθως, στόχος είναι το χρώμα να “ρέει” και να υπάρχει ομοιόμορφη κατανομή, ενώ πολύ σημαντικό είναι να μην φαίνεται που ξεκινάει μια ανταύγεια και που τελειώνει. Σε αντιδιαστολή, οι ’90s slices πλατινέ ανταύγειες είναι το ακριβώς αντίθετο. Σκοπός είναι να φαίνεται έντονα η διαφορά μεταξύ του σκούρου και του ανοιχτού χρώματος, χωρίς “σβησίματα”, ενώ το όλο λουκ πρέπει να φαίνεται σαν να μην ολοκληρώθηκε από τον κομμωτή, αυτό που λέμε “undone”.

Το καλό με την όλη υπόθεση είναι ότι επειδή ακριβώς στη βάση της εν λόγω τάσης βρίσκεται αυτό το “undone” αποτέλεσμα, ακόμα και να περάσουν δυο μήνες χωρίς να πας στο κομμωτήριο, δεν υπάρχει θέμα. Μάλιστα, μπορεί το αποτέλεσμα να είναι ακόμα καλύτερο. Αν ωστόσο τελικά επιλέξεις να κινηθείς προς κάτι τέτοιο φρόντισε σίγουρα να προμηθευτείς ένα ειδικό σαμπουάν για ξανθά μαλλιά, αφού το πλατινέ μπορεί πολύ γρήγορα να ξεθωριάσει, κάτι που σίγουρα δεν θέλουμε.