Λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αφροδισιακές τροφές, που με διαφορετικούς τρόπους η κάθε μία βοηθούν στην άνοδο της λίμπιντο μας και στη βελτίωση της σεξουαλικής μας ζωής. Γνώριζες, όμως, ότι ορισμένες τροφές μπορεί να έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα; Λοιπόν, υπάρχουν και είναι και αρκετές. Στις καταγράφουμε, για να ξέρεις να τις αποφεύγεις. Όχι για το υπόλοιπο της ζωής σου, αλλά τουλάχιστον πριν από περιστάσεις, που είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν στο σεξ. 

Ντομάτα

bowl of tomatoes

Ναι, μην προτιμήσεις να φας πίτσα ή μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα, πριν ή στη διάρκεια ραντεβού. Ο λόγος είναι ότι η ντομάτα μπορεί να ρίξει τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό, μίας ορμόνης άμεσα συνδεδεμένης με τη λίμπιντο. 

Κόλιανδρος

sliced lime in white ceramic bowl

Ο κόλιανδρος έχει θεωρηθεί ότι ρίχνει άμεσα τη σεξουαλική μας διάθεση και τη λίμπιντό μας. Ο λόγος δεν έχει ξεκαθαριστεί απόλυτα, αλλά αυτή η δράση του είναι γνωστή εδώ και χρόνια, με μοναχούς της Ανατολικής Ασίας να τον χρησιμοποιούν, για να μην έχουν την ανάγκη για σεξ. 

Βρώμη

round white ceramic bowl with breakfast print

Κάποιοι θεωρούν ότι η βρώμη μπορεί να βοηθήσει τη σεξουαλική ζωή σου, επειδή οδηγεί σε χαλάρωση. Ωστόσο, οι χαλαρωτικές της ιδιότητες μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα και να οδηγήσουν σε πεσμένη λίμπιντο. 

Πατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι ιδιαίτερα βοηθητικές για την ερωτική σου ζωή. Οι απλές πατάτες, όμως, όχι τόσο. Ο λόγος είναι ότι δημιουργούν υπνηλία. Και όταν θες να κάνεις σεξ, δεν είναι ό,τι καλύτερο να νυστάζεις.

Πατατάκια

fried banana chips

Πέρα από το ότι φτιάχνονται από πατάτες, έχουν και μπόλικο νάτριο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνει τη ροή του αίματος στα γεννητικά σου όργανα. Παράλληλα, τα λιπαρά τους θα σού φέρουν αρκετά μεγάλη υπνηλία. 

Tonic

clear long stem wine glass

Στο επόμενο ραντεβού, δεν θα σού προτείναμε να πιεις gin tonic. Ο λόγος είναι ότι το δεύτερο περιέχει ένα χημικό, την κινίνη, που ρίχνει αρκετά τα επίπεδα τεστοστερόνης, οπότε και τη λίμπιντο. 

Μέντα

shallow focus photo of green leaves in clear glass mug

Όχι, μην προτιμήσεις μέντα για την αναπνοή σου πριν το ραντεβού. Ο λόγος είναι η μενθόλη, που περιέχει και που θεωρείται ότι μπορεί να ρίξει αρκετά τη λίμπιντό σου και να καθυστερήσει τα πράγματα περισσότερο απ’ όσο θα ήθελες. 

Ζάχαρη

grey tray

Αν έχεις πέος, τότε δεν θα σού προτείναμε να καταναλώσεις ζάχαρη πριν το σεξ. Ο λόγος είναι ότι ανεβάζει το σάκχαρο, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία.

Σόγια

person dripping black liquid from small white ceramic bowl to big white ceramic bowl

Η σόγια είναι από τις χειρότερες επιλογές για τη σεξουαλική σου ζωή. Ο λόγος είναι ότι ρίχνει τρομερά τα επίπεδα της τεστοστερόνης, αλλά και ότι έχει παρατηρηθεί πως μπορεί να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία.