Αν ανήκεις στην πλειοψηφία του παγκόσμιου τηλεοπτικού κοινού, οι πιθανότητες λένε ότι έχεις δει τα Φιλαράκια, τα έχεις λατρέψει και τα έχεις παρακολουθήσει ξανά και ξανά. Επίσης, οι πιθανότητες λένε ότι δεν έχεις σκοπό να σταματήσεις να τα βλέπεις κάποια στιγμή σύντομα. Ίσως, όμως, μια στο τόσο θέλεις να δεις και κάτι διαφορετικό και καινούργιο, αλλά σε παρόμοιο κλίμα. Γι’ αυτό κι εμείς σού βρήκαμε όλες τις σειρές, που μπορούν να καλύψουν επάξια το κενό από τα Φιλαράκια μέσα σου, μέχρι να αποφασίσεις να δεις ξανά όλες τις σεζόν από την αρχή. 

Seinfeld (Netflix)

Η βασική ιδέα είναι αρκετά ίδια με αυτή στα Φιλαράκια. Μία παρέα φίλων, που μόνο τέλειοι δεν είναι, και μένουν στην Νέα Υόρκη, καθώς μαζί ζούνε και συζητάνε την καθημερινότητά τους και όλες τους κουλές περιστάσεις, στις οποίες βρίσκονται να μπλέκονται και να γίνονται πρωταγωνιστές.

Living Single (Hulu)

Η σειρά, που βγήκε πριν τα Φιλαράκια, έχει αρκετά πολλά σημεία με αυτή, με μόνη βασική διαφορά ότι οι πρωταγωνιστές μας είναι Μαύροι. Τρεις από τις τέσσερις πρωταγωνίστριες μένουν στο ίδιο διαμέρισμα, ενώ στο ίδιο κτίριο συγκατοικούν και οι δύο άντρες της παρέας. Η σειρά υπόσχεται πολύ γέλιο, σχέσεις με βάθος και τρομερά ενδιαφέρουσες ερωτικές ιστορίες.  

How I Met Your Mother (Hulu)

Θα ήταν τουλάχιστον παράλογο να μη συμπεριληφθεί στη λίστα, με πολλούς να έχουν συγκρίνει τη σειρά με τα Φιλαράκια. Έχουμε μία παρέα πέντε straight ατόμων, που ζουν στη Νέα Υόρκη είναι όλη την ώρα μαζί, έχουν ένα σταθερό στέκι, ασχολούμαστε όλη την ώρα με τα ερωτικά τους και, προφανώς, έχουν και ερωτικές δυναμικές μεταξύ τους. 

Grand Crew (Hulu)

Μία παρέα φίλων στη δεκαετία των 20 και των 30 ετών συναντιέται σε ένα wine bar, που έχει γίνει στέκι τους. Εκεί συζητάνε τα πάντα γύρω από τη ζωή τους, αρνητικά και θετικά, από την ερωτική τους ζωή και το χαρτί τουαλέτας μέχρι μέλη της Μαύρης κοινότητας, όπως οι Ρεπουμπλικανοί. 

New Girl (Hulu)

Έχει αρκετά κοινά σημεία με τα Φιλαράκια. Πρωταγωνιστές είναι τέσσερις συγκάτοικοι, που συχνά μαζεύονται όλοι μαζί στο σπίτι, για να συζητήσουν τις ζωές τους και ιδιαίτερα τα ερωτικά τους. Όσο προχωρούν οι σεζόν βλέπουμε νέα πρόσωπα να μπαινοβγαίνουν, αλλά να αλλάζουν και οι μεταξύ τους δυναμικές. 

Happy Endings (HBO Max)

Πολλοί θεώρησαν το Happy Endings ως ξεκάθαρη αντιγραφή από τα Φιλαράκια. Ωστόσο, είναι πετυχημένη αντιγραφή, οπότε στην προτείνουμε. Έχουμε μία παρέα έξι ατόμων, με τρεις άντρες και τρεις γυναίκες, που τα ερωτικά τους συχνά μπαίνουν στο επίκεντρο μαζί με ό,τι άλλο θυμίζει sitcom. Βασική διαφοροποίηση από τα Φιλαράκια θα λέγαμε ότι είναι πως δεν έχουμε μόνο ετερόφυλες σχέσεις. 

Coupling (HBO Max)

Από πολλούς αντιμετωπίζεται ως η βρετανική αντιγραφή των Φιλαρακίων. Έχουμε πρωταγωνιστές τρεις άντρες και τρεις γυναίκες, όλοι λευκοί και όλοι straight. Η βασική διαφορά με τα Φιλαράκια είναι ότι συχνά μιλά πιο ανοιχτά και με καθόλου ντροπή για το σεξ, βάζοντας το στο επίκεντρο της πλοκής. 

Episodes (Showtime)

Έχουμε κυριολεκτικά τον Matt LeBlanc να υποδύεται τον εαυτό του να προσπαθεί να ορθοποδήσει ως πρωταγωνιστείς μίας σειράς μετά την αποτυχία του Joey, της spin-off σειράς που έκανε μετά τα Φιλαράκια. Επιπλέον, περιλαμβάνει cameos από τον David Schwimmer και τον James Michael Tyler.

Go On (NBC)

Αν ο Chandler ήταν ο αγαπημένος σου χαρακτήρας και λάτρευες κάθε του αστείο, σίγουρα θα αγαπήσεις αυτή τη σειρά. Ο Matthew Perry παίζει έναν χήρο, που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, ενώ οι ατάκες του θυμίζουν εξαιρετικά πολύ εκείνες, που έλεγε και στα Φιλαράκια