Ο θάνατος είναι ένα από αυτά τα πράγματα, που δεν μπορείς να προβλέψεις και να προγραμματίσεις. Έτσι, πολλές φορές άνθρωποι φεύγουν από τη ζωή έχοντας αφήσει πίσω τους εκκρεμότητες. Οι ηθοποιοί του Hollywood, προφανώς, δεν εξαιρούνται από αυτό. Έτσι, δεν είναι λίγοι εκείνοι, που το τέλος της ζωής τους ήρθε, πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν την τελευταία τους ταινία. 

Paul Walker

Ο Paul Walker πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Καλιφόρνια τον Νοέμβριο του 2013, σε ηλικία 40 ετών. Τότε δεν είχε προλάβει να γυρίσει σχεδόν καμία από τις βασικές σκηνές του στο Furious 7. Για τη Universal, δεν ήταν θέμα συζήτησης το να κάνουν την ταινία, χωρίς να δώσουν μία ολοκλήρωση στην ιστορία του. Η τεχνολογία τούς έδωσε τη λύση με δύο τρόπους. Από τη μία, εκμεταλλεύτηκαν παλιότερα πλάνα του ηθοποιού από το franchise. Από την άλλη, τα αδέρφια του, Caleb και Cody, δέχτηκαν να τούς σκανάρουν, ώστε να δημιουργηθεί μία πιο ρεαλιστική ψηφιακή εικόνα του Walker. Στην τελική ταινία, βλέπουμε 260 λήψεις, που είναι ένας από τους αδελφούς του, και 90 από παλιά πλάνα του. 

Natalie Wood

Τον Νοέμβριο του 1981, η Natalie Wood μετά από εξαφάνισή της, βρέθηκε πνιγμένη στην ακτή του νησιού Καταλίνα της Καλιφόρνια, σε ηλικία 43 ετών. Ο θάνατός της παραμένει μέχρι σήμερα άλυτος, με τον άντρα της, Robert Wagner, και τον τότε συμπρωταγωνιστή της στο Brainstorm, Christopher Walken, να είναι οι βασικοί ύποπτοι, αφού ήταν μαζί της στο ίδιο πλοίο τη μέρα που εξαφανίστηκε. Όσο για το Brainstorm, είχε ολοκληρώσει τις βασικές σκηνές της, ωστόσο η αδερφή της, Lana, χρειάστηκε να πάρει τη θέση της για μερικά μακρινά πλάνα και θολά προφίλ. Η ταινία κυκλοφόρησε τελικά δύο χρόνια μετά τα αρχικά της γυρίσματα, παρά το γεγονός ότι η MGM προσπαθούσε να μην βγει. 

Bruce Lee

Το 1972, ο Bruce Lee εγκατέλειψε την ταινία Game of Death, για να ασχοληθεί με την πρώτη του (και τελικά μοναδική) παραγωγή στο Hollywood, Enter the Dragon. Επέστρεψε σε αυτήν το 1973, αλλά έφυγε από τη ζωή λίγο αργότερα, τον Ιούλιο, σε ηλικία 32 ετών, μετά από εγκεφαλικό οίδημα ως αντίδραση σε φαρμακευτική αγωγή. Είχε προλάβει να γυρίσει σκηνές, που αντιστοιχούσαν μόλις σε 40 λεπτά, οπότε η παραγωγή σταμάτησε. Ωστόσο, μερικά χρόνια αργότερα η εταιρεία παραγωγής Golden Harvest πήρε μία απόφαση, που κατακρίθηκε. Κυκλοφόρησαν την ταινία, αφότου χρησιμοποίησαν “σωσίες” του Lee, υλικό από παλιότερες ταινίες του, αλλά και υλικό από την κηδεία του, αφήνοντας μάλιστα πλάνο, όπου φαίνεται το πρόσωπο του νεκρού ηθοποιού μέσα στο φέρετρο. 

Heath Ledger

Οι περισσότεροι, όταν σκεφτόμαστε τον θάνατο του Heath Ledger σε σχέση με την καριέρα του, σκεφτόμαστε ότι ποτέ δεν κατάφερε να δει τον εαυτό του να δικαιώνεται ως Joker και να παίρνει το Oscar. Ωστόσο, ο ηθοποιός άφησε και μία ταινία στη μέση. Έφυγε από τη ζωή 28 ετών, τον Ιανουάριο του 2008 στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, μετά από υπερβολική δόση παυσίπονων, υπνωτικών και αγχολυτικών χαπιών. Ο Ledger τότε γύριζε το The Imaginarium of Doctor Parnassus και η παραγωγή σκέφτηκε σοβαρά να μην ολοκληρώσει την ταινία. Τελικά, αποφάσισαν να καλύψουν τα κενά στον ονειρικό κόσμο του πρωταγωνιστή, όπου είχε διαφορετικές μορφές. Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησαν τρεις ηθοποιούς, τον Johnny Depp, τον Jude Law και τον Colin Farrell, θεωρώντας ότι ο καθένας αντιπροσωπεύει μια διαφορετική πλευρά του Ledger. 

James Dean

Ο James Dean ήταν μόλις 24 ετών, όταν έφυγε από τη ζωή στις 30 Σεπτεμβρίου του 1955, μετά από τροχαίο στη Νότια Καλιφόρνια. Ο ηθοποιός είχε μόλις ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας Giant, αλλά είχε δουλειά ακόμα. Μία από τις σκηνές του ως Jett Rink δεν είχε ήχο και γι’ αυτό είχε κανονίσει να επιστρέψει στο στούντιο, για να τον ηχογραφήσουν και να βάλουν από πάνω τη φωνή του. Αυτό δεν πρόλαβε να το κάνει ποτέ, με τη φωνή που ακούμε στην τελευταία σκηνή της ταινίας να ανήκει στον Nick Adams, κολλητό του φίλο και πρώην συγκάτοικό του. 

Oliver Reed

Ο Oliver Reed βρισκόταν στη Μάλτα και γύριζε το Gladiator, όταν έπαθε ανακοπή τον Μάιο του 1999. Είχαν μείνει δύο σκηνές, για να ολοκληρώσει το κομμάτι του Proximo στην ταινία. Για να βγουν, η παραγωγή αποφάσισε έναν συνδυασμό αντικατάστασης με ψηφιακή τεχνολογία. Στις σκηνές, που ο Proximo επισκέπτεται τον Maximus στη φυλακή και που θυσιάζει τον εαυτό του, έβαλαν κομπάρσους και αργότερα πρόσθεσαν στο σώμα τους ψηφιακά το πρόσωπο του Reed. 

Brandon Lee

Ο Brandon Lee στα 28 του πέθανε κυριολεκτικά στη διάρκεια των γυρισμάτων. Τον Μάρτιο του 1993, για το The Crow θα τον πυροβολούσαν σε μία σκηνή με άσφαιρα. Ωστόσο, μία κανονική σφαίρα είχε σφηνώσει στο όπλο και το άσφαιρο την έσπρωξε πάνω στον ηθοποιό, με αποτέλεσμα να τον πετύχει στην κοιλιά, τραυματίζοντας ζωτικά όργανα και την σπονδυλική του στήλη. Μετά από σκέψη, η παραγωγή αποφάσισε να συνεχίσει την ταινία. Όσες σκηνές δεν είχε προλάβει να γυρίσει ο Lee, τις γύρισε ένας κασκαντέρ, ο Chad Stahelski, πάνω στο σώμα του οποίου πρόσθεσαν αργότερα ψηφιακά το πρόσωπο του Lee.

Aaliyah

Στις 25 Αυγούστου του 2001, ένα μικρό αεροπλάνο έπεσε στις Μπαχάμες. Μέσα σε αυτό, βρισκόταν και η 22χρονη Aaliyah, που μαζί με άλλους οχτώ ανθρώπους έχασε τη ζωή της. Δεν είναι πολύ γνωστό, αλλά η καλλιτέχνης εκείνη την περίοδο, είχε επιλεγεί για να παίξει στο The Matrix Reloaded και στο The Matrix Revolutions, τα οποία γυρίστηκαν απανωτά το ένα μετά το άλλο. Συγκεκριμένα, είχε αναλάβει τον ρόλο της Zee. Μάλιστα, είχε ολοκληρώσει όλες τις σκηνές της για το The Matrix Reloaded, αλλά καμία για το The Matrix Revolutions. Τελικά, η παραγωγή αποφάσισε να μη την αντικαταστήσει απλά στη δεύτερη ταινία, αλλά και να ξαναγυρίσει τις σκηνές της πρώτης, με τη Nona Gaye να παίρνει τη θέση της. 

Philip Seymour Hoffman

Όταν ο Philip Seymour Hoffman βρέθηκε νεκρός τον Φεβρουάριο του 2014 μετά από κατανάλωση ενός θανατηφόρου “κοκτέιλ” ναρκωτικών, είχε σχεδόν ολοκληρώσει και τα δύο μέρη του Hunger Games: Mockingjay. Με τον θάνατό του, η παραγωγή για μερικές μέρες σταμάτησε, έτσι ώστε όλοι να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να θρηνήσουν. Ο ηθοποιός δεν αντικαταστάθηκε, με τους δημιουργούς να εκμεταλλεύονται ήδη υπάρχοντα πλάνα του, για να καλύψουν την απουσία του και να φανεί σαν να ολοκλήρωσε τις ταινίες και το franchise.