Το να αποκτήσουμε μία καλή σχέση με το σώμα μας, όταν για χρόνια η κοινωνία μάς έλεγε ότι πρέπει να το αλλάξουμε, δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στο κόσμο. Θέλει πολύ προσπάθεια και στην ουσία μία μεθοδική μεταστροφή της σκέψης μας. Αυτή μπορεί να επιτευχθεί με αρκετούς τρόπους και κυρίως με την συχνή επαφή με body positive μηνύματα. Για παράδειγμα, υπάρχουν φράσεις, που μπορείς να επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου με στόχο να αγαπήσεις περισσότερο το σώμα σου. Εναλλακτικά, μπορείς απλά να πατήσεις follow στους σωστούς λογαριασμούς στο Instagram, που θα γεμίσουν το feed σου με body positive δημοσιεύσεις.

Nelly London (@_nelly_london)

Η Nelly έχει περάσει από διατροφική διαταραχή και τώρα έχει βάλει στόχο να μάς αποδείξει ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχεις σώμα με ζάρες, καμπύλες, “λακκούβες”, ραγάδες, κυτταρίτιδα, πρηξίματα, ουλές, σημάδια και οτιδήποτε άλλο. 

Iris Lydia (@iridalydia)

Από τη μία, έχουμε τα posts της με φωτογραφίες της, όπου στην κάθε μία unapologetically μάς δείχνει το σώμα της. Από την άλλη, τα highlights της είναι τουλάχιστον must να τα κοιτάξεις, αφού μιλάει για θέματα body positivity, σεξισμού και σεξουαλικής παρενόχλησης, πολλές φορές με την ενεργή συμμετοχή των ακολούθων της. 

Alissa Rumsey MS, RD (@alissarumseyrd)

Είναι διατροφολόγος, που δεν την αφορούν οι δίαιτες, αλλά και που έχει στόχο την θρεπτική διατροφή και όχι την απώλεια βάρους. Σκοπός των δημοσιεύσεων της είναι να μάθουμε να αγαπάμε το σώμα μας, όπως κι αν είναι, αλλά και να τρώμε ό,τι και όσο θέλουμε χωρίς καμία απολύτως ενοχή. 

Eleni (@loukoumh)

Είναι illustrator και επίκεντρο της δουλειάς της είναι ο φεμινισμός και το body positivity. Εκεί που ακόμα και στα illustrators έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε υπερβολικά αδύνατα, αψεγάδιαστα σώματα, εκείνη σχεδιάζει φιγούρες ρεαλιστικές, που λίγο πολύ όλοι μας μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας σε αυτές. 

Laura IU – RD, CDN, CNSC, RYT (@laura.iu)

Είναι διατροφολόγος, αλλά σκοπός της δεν είναι να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά. Με τις δημοσιεύσεις της, μάς μαθαίνει να αισθανόμαστε καλά μέσα στο σώμα, που ήδη έχουμε, ενώ καταρρίπτει μύθους και συχνά μάς δείχνει και πώς μπορούμε να ενισχύσουμε κι άλλους τομείς της ζωής μας μέσω του φαγητού.

Nasianna Pol (@nasianna_pol)

Δηλώνει body positive λογαριασμός. Θα λατρέψεις κάθε φωτογραφία της, που αποδεικνύει πόσο καλά τα έχει με το σώμα της, αλλά και που υπογραμμίζει ότι η μόδα και τα ρούχα δεν έχουν περιορισμούς και δεν αφορούν μόνο τις διαστάσεις, που η κοινωνία πάει να μάς πείσει ότι αφορούν.

Jessamyn (@mynameisjessamyn)

Η ίδια είναι yogi και θέλει να αποδείξει ότι η γυμναστική και η σωματική άσκηση δεν είναι προορισμένες μόνο για έναν σωματότυπο. Παράλληλα, μάς δείχνει και ότι δεν έχουν πάντα στόχο την απώλεια βάρος και την κατάληξη σε έναν συγκεκριμένο σωματότυπο. 

TrustYourNutritionist (@maria.mentzelou)

 

Είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος και σκοπός της δεν είναι να μάς κάνει να χάσουμε κιλά, αλλά να έχουμε έναν υγιή τρόπο ζωής και σκέψης, αποβάλλοντας από πάνω μας την τοξική κουλτούρα της δίαιτας. Τα posts της θα σε βοηθήσουν στα σίγουρα να μην νιώθεις πια ενοχές για το φαγητό.

Stephanie Yeboah (@stephanieyeboah)

Προσδιορίζεται ως “a fat girl with opinions”, είναι συγγραφέας και προωθεί μέσω της πλατφόρμας της την ιδέα της ειρήνης με το σώμα μας. Οι δημοσιεύσεις της περιλαμβάνουν πολύ μπουστάρισμα της αυτοπεποίθησής μας, αλλά και μπόλικη μόδα, που δεν υπόκειται σε σωματικά στερεότυπα.