Έχουμε φυσικά ακούσει ότι τα στρείδια ανεβάζουν την λίμπιντο, πόσοι όμως από εμάς το έχουν πραγματικά δοκιμάσει; Μάλλον λίγοι. Από αυτούς που το έχουν δοκιμάσει, πόσοι πραγματικά μπορούν να ισχυριστούν ότι παράλληλα με την αυξημένη διάθεση για σεξ, απόλαυσαν και δυνατούς οργασμούς;

Οι δυνατοί οργασμοί έχουν να κάνουν με την ροή του αίματος. Χρειάζεται να υπάρχει μια καλή κυκλοφορία του στη περιοχή των γεννητικών οργάνων για να γίνουν όλα μαγικά. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλεις μια καλύτερη ευκαιρία στο θέμα των οργασμών, τότε θα πρέπει να διαλέγεις φαγητά που ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος γενικότερα. Τα στρείδια ανεβάζουν την λίμπιντο, τα αβγά την αντοχή και η μυρωδιά του σέλερι θεωρείται “το φυτικό Viagra”, οι τροφές όμως που δίνουν μεγαλύτερες πιθανότητες σε δυνατότερη κλιμάκωση είναι οι παρακάτω.

Το ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι μια τροφή που κάνει γενικότερο καλό, αποτρέποντας τις καρδιοπάθειες, κάνοντας καλό στην αρτηριακή πίεση και προσφέροντας θρέψη και ενέργεια στον οργανισμό μας. Η κατανάλωσή του ανεβάζει επίσης την τεστοστερόνη στις γυναίκες και βελτιώνει την λίμπιντο και τους οργασμούς.

Καυτερές πιπερίες

Οι καυτερές πιπεριές, σύμφωνα με την διατροφολόγο Kimberly Snyder, δουλεύουν σε δύο επίπεδα όσο αφορά τους οργασμούς. Αρχικά ανάβουν το σώμα και το φέρνουν σε ετοιμότητα για δράση. Ύστερα ανεβάζουν την κυκλοφορία του αίματος στα ευαίσθητα σημεία του σώματος, συμπεριλαμβανομένων και των γεννητικών οργάνων φυσικά. Όσο αφορά το αιδοίο, γνωρίζουμε καλά ότι η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος ενισχύει την ερωτική εμπειρία.

Σκόρδο

Εντάξει, το σκόρδο και το σεξ είναι δυο αντίθετες έννοιες, στην πραγματικότητα όμως το σκόρδο περιέχει μια ουσία την αλλισίνη, που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα. Αν λοιπόν φάνε σκόρδο και οι δύο ενδιαφερόμενοι για καλό σεξ και δυνατούς οργασμούς, δεν θα χάσουν, διότι δεν θα μυρίζουν ο ένας στον άλλον αλλά θα απολαύσουν τις ευεργετικές του ιδιότητες άμεσα.

Σπαράγγια

Αν και τα σπαράγγια μπορούν να κάνουν τα ούρα μας να μυρίζουν περίεργα, η έρευνα έχει δείξει ότι και οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες επωφελούνται από την παραγωγή ισταμίνης εξαιτίας της κατανάλωσης σπαραγγιών. Η έλλειψη ισταμίνης συνδέεται με λιγότερους και ασθενέστερους οργασμούς.

Ψάρια

Αν θέλουμε πιο έντονες αισθήσεις, καλύτερη κυκλοφορία αίματος και δυνατότερη λίμπιντο, τα ψάρια είναι απαραίτητα και μάλιστα όσο πιο λιπαρά τόσο πιο καλά. Ψάρια που περιέχουν πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ενισχύουν την ερωτική διέγερση του εγκεφάλου, βοηθούν να κυλάει το αίμα πιο αβίαστα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και επηρεάζουν θετικά τις ορμόνες που σχετίζονται με την ερωτική διάθεση, τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες με αποτέλεσμα αν υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία και αισθησιασμός. Όσο πιο υψηλά είναι αυτά τα δύο, τόσο δυνατότεροι και οι οργασμοί. Τα καρύδια έχουν κι αυτά αρκετά ωμέγα-3 για την περίπτωση που δεν αγαπάτε το ψάρι.

Πορτοκάλια

Η βιταμίνη C των πορτοκαλιών είναι ότι ακριβώς χρειάζεται το σώμα για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στα σωστά σημεία. Δυνατή ροή και καλή κυκλοφορία αίματος είναι τα καλά που απολαμβάνουμε όταν τρώμε τροφές υψηλές σε βιταμίνη C, χωρίς να χρειάζεται να τονίσουμε ότι μας προστατεύουν από τις ιώσεις και τα κρυολογήματα γενικότερα.

Κόκκινο κρασί

Δεν χρειαζόμαστε κι άλλες δικαιολογίες για να πιούμε το κρασάκι μας μια στο τόσο, μια έγκυρη έρευνα του 2009 όμως, έδειξε ότι η τακτική αλλά ήπια κατανάλωση κόκκινου κρασιού βοηθάει κατά πολύ την ερωτική υγεία των γυναικών καθώς αυξάνει την ερωτική επιθυμία, την λίπανση του κόλπου και την ροή του αίματος, χωρίς να επισημάνουμε και την θετική του επίδραση ενάντια στο στρες. Προσοχή όμως! Το πολύ κρασί θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς θα κάνει δυσκολότερη υπόθεση τον οργασμό.

Μαύρη σοκολάτα

Όπως και τα στρείδια, έτσι και η μαύρη σοκολάτα έχει συνδεθεί με την ερωτική διέγερση στις γυναίκες και όχι άδικα. Αυτό που προσφέρει επίσης είναι ότι ενισχύει την επιθυμία για σωματική επαφή και την απόλαυση στο σεξ. Τα υψηλά επίπεδα απόλαυσης είναι το εισητήριο για καλύτερους και δυνατότερους οργασμούς, οπότε αν μετά το σκορδάκι, φάμε και λίγη μαύρη σοκολάτα, είμαστε έτοιμοι και έτοιμες για μεγαλεία.