Έχουμε 2022, αλλά για πολλούς το σεξ συνεχίζει να αποτελεί ταμπού. Πέρα από το περιττό στίγμα, που αυτό φέρνει στις σεξουαλικές συζητήσεις, έχει και το αρκετά αρνητικό επακόλουθο των μεγάλων γνωστικών κενών γύρω από το σεξ και τη σεξουαλικότητα. Αν ντρέπεσαι να μιλήσεις για το σεξ, τότε θα ντρέπεσαι και να κάνεις σχετικές ερωτήσεις όσο σημαντικές κι αν είναι για τη σεξουαλική σου ζωή και την άνεση και αυτοπεποίθησή σου μέσα σε αυτήν. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί sex positive λογαριασμοί στο Instagram, που ίσως μπορέσουν να σε βοηθήσουν. 

Sexethos (@sexethos)

Δημιουργημένος από ψυχολόγο, αυτός ο λογαριασμός ξεχωρίζει όχι μόνο για τις αναφορές γύρω από ποικίλα θέματα σεξ, όπως οι νόμοι, οι πορνογραφικές ιστοσελίδες, συναίνεση και γενικότερα facts, αλλά και για τον συμπεριληπτικό τρόπο, με τον οποίο αναφέρεται σε όλα αυτά.

Sex + Relationship Coach (@yaelthesexgeek)

Δεν ξέρουμε αν υπάρχει κάτι σχετικό με το σεξ, που δεν θα το βρεις εδώ. Από στατιστικά και facts έως tips αυτοϊκανοποίησης, dirty talk και γενικότερα οποιουδήποτε πράγματος μπορείς να σε οδηγήσεις στην απόλαυση του σεξ και του σώματός σου. 

Cy (@supermashcache)

Θες κάποιον να σε καθοδηγήσει στον κόσμο των sex toys; Η Cy είναι ο άνθρωπός σου. Αυτή την στιγμή έχει δοκιμάσει περισσότερα από 300 sex toys, για τα οποία μάς δίνει την 100% αυθεντική και ειλικρινή κριτική της, ώστε να ξέρουμε αν αξίζουν τον χρόνο και τα λεφτά μας. 

Sexual Wellness Educator (@we.free.project)

Με επίκεντρο τις θηλυκότητες, αυτός ο λογαριασμός θέλει να σε βοηθήσει να έρθεις σε μεγαλύτερη επαφή με το σώμα σου, οπότε και με την απόλαυση και τη σεξουαλικότητά σου. Παράλληλα, εδώ θα βρεις και αρκετά wellness tips. 

Luna Matatas (@lunamatatas)

Η δημιουργός του λογαριασμού θέλει να ανατρέψει την πατριαρχία. Ο τρόπος, που το κάνει; Βοηθώντας μας να βρούμε την αυτοπεποίθησή μας και να διεκδικήσουμε την απόλαυση, που μάς αξίζει. Και τα καταφέρνει αρκετά καλά. 

Dr. Donna Oriowo (@annodright)

Ψυχολόγος με ειδίκευση στο σεξ, με τις δημοσιεύσεις της επικεντρώνεται στην εξερεύνηση και τη διεκδίκηση της σεξουαλικότητας, ειδικά όταν αυτή αναφορά Μαύρες θηλυκότητες. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στο λάθος των προσποιητών οργασμών, στη συζήτηση για τις σεξουαλικές φαντασιώσεις και στην αυτοϊκανοποίηση.

Chrysoula Iliopoulou (@iliopoulou.therapy)

Η ψυχοθεραπεύτρια χρησιμοποιεί τον λογαριασμό της για να μιλήσει για θέματα σεξουαλικότητας και σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Παράλληλα, μάς συστήνει και ποιο ακριβώς είναι το περιεχόμενο της σεξολογίας και πώς λειτουργεί η συνεδρία με έναν σεξολόγο. 

Sonalee (they-he) LCSW MEd (@thefatsextherapist)

Ο λογαριασμός του δεν περιορίζεται σε θέματα σεξ και απόλαυσης. Θα το δεις να μιλάει για το πώς η ψυχική υγεία και τα τραύματα μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική ζωή σου, αλλά και για θέματα ταυτότητας φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και σωματικού βάρους σε συσχέτιση με το σεξ.