Το πρόβλημα αποθήκευσης παρουσιάζεται συνήθως στα μικρότερα σπίτια που στερούνται των ανάλογων αποθηκευτικών χώρων. Υπάρχουν όμως και μεγαλύτερα σπίτια που διαθέτουν μόνο μια ντουλάπα και τίποτα άλλο, οπότε κι εκεί χρειαζόμαστε δημιουργικές ιδέες για να μας βγάλουν από το αδιέξοδο. Το πρόβλημα φυσικά δεν επικεντρώνεται μόνο στα ρούχα και τα παπούτσια μας, αλλά και στα άλλα αντικείμενα που χρειαζόμαστε, οπότε θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να επινοήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κόλπα για να κάνουμε την δουλειά μας.

Διαλέγουμε τραπεζάκια με συρτάρια

Source: @emilykennedyphoto

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι στο πλάι το κρεβατιού μας θα βάλουμε ένα κομοδίνο ή έστω ένα τραπεζάκι για να ακουμπάμε τα γυαλιά, το βιβλίο ή ένα ποτήρι με νερό, οπότε εκεί ίσως θα είναι καλύτερα να διαλέξουμε ένα με δυο τρία συρτάρια. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με τα τραπεζάκια του καθιστικού μας ώστε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο. Στο κομοδίνο μπορούμε να βάλουμε εσώρουχα και κάλτσες, ενώ στο καθιστικό μπορούμε να αποθηκεύσουμε φορτιστές, ψιλοπράγματα ή ακόμα και βιβλία.

Κιβώτια ή τσάντες κάτω από το κρεβάτι

Source: West Elm

Ο χώρος κάτω από το κρεβάτι είναι χρήσιμος μόνο για να μαζεύει σκόνη και χαμένες κάλτσες, οπότε μπορούμε άνετα να τον μετατρέψουμε σε χώρο αποθήκευσης, ιδιαίτερα για ρούχα που δεν φοράμε αυτή την εποχή. Θα το καταφέρουμε αν προμηθευτούμε ρηχά και πλατιά κιβώτια ή πλαστικές τσάντες αποθήκευσης που κλείνουν καλά με φερμουάρ ώστε να μην μπαίνει η εν λόγω σκόνη μέσα τους.

Χρησιμοποιούμε μια ράγα για να κρεμάμε ρούχα

Η ράγα αυτή που μπορεί να έχει και τα δικά της ροδάκια για να μετακινείται ανάλογα, μπορεί να μπει στο χολ του σπιτιού μας, τον πιο άχρηστο από πλευράς αποθήκευσης χώρο και εκεί να κρεμάμε τα παλτό, τις καθημερινές μας τσάντες ή ακόμα και κάποια ζευγάρια παπούτσια, αν στον πάτο τους έχουν ένα δυο ραφάκια.

Αγοράζουμε ένα σκαμπό με χώρο αποθήκευσης

Source: West Elm

Όχι μόνο θα αποκτήσουμε ένα ακόμα κάθισμα στο καθιστικό ή την κρεβατοκάμαρά μας αλλά θα προσθέσουμε έναν ακόμα αποθηκευτικό χώρο στο σπιτικό μας. Αν το σκαμπό αυτό είναι από τα στενόμακρα που μπαίνουν στα κατωπόδαρα του κρεβατιού μας, τόσο το καλύτερο, διότι εκεί μπορούν να χωρέσουν κουβέρτες ή ριχτάρια.

Επενδύουμε σε μια παπουτσοθήκη

Η παπουτσοθήκες είναι συνήθως στενά έπιπλα που μπορούν να στηριχθούν σε αφανείς χώρους του σπιτιού μας, όπως οι διάδρομοι, το χολ που λέγαμε παραπάνω ή ακόμα και ένα στεγασμένο μπαλκόνι. Θα βάλουμε εκεί όσα περισσότερα παπούτσια μπορούμε και θα πάψουμε να τα ψάχνουμε στον πάτο της ντουλάπας μας ή να σκοντάφτουμε πάνω τους μπαίνοντας φορτωμένοι με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ.