Αχ αυτή η μάστιγα το beauty routine. Για κάποιους είναι μια λατρεμένη τελετουργία που τους φτιάχνει την διάθεση, για άλλους είναι κάτι που δεν χωράει καν στην καθημερινότητά τους, ενώ ίσως για τους περισσότερους αποτελεί ένα αναγκαίο κακό. Πολλά και διάφορα κάνουμε για να έχουμε ένα όμορφο υγιές φροντισμένο πρόσωπο, το οποίο τα τελευταία χρόνια με το boom της skincare βιομηχανίας κοστίζει λίγο ως πολύ παραπάνω. Υπάρχει κάτι ωστόσο που δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα και αυτό είναι το ξεπρήξιμο του προσώπου μας. Αν λοιπόν είσαι ανάμεσα σε αυτούς που βλέπουν έντονο πρήξιμο κάθε πρωί και αυτό είναι κάτι που σε ενοχλεί (μπορεί να μη σε αφορά και καθόλου, και καλά κάνει), σου έχουμε μαζέψει παρακάτω 5 εύκολα και εντελώς δωρεάν τιπς για να το αντιμετωπίσεις. Μας ευχαριστείς αργότερα!

Μασάζ

Το μασάζ στο πρόσωπο, πέρα από την αίσθηση χαλάρωσης που θα σου προσφέρει, βοηθάει εξαιρετικά και στο πρήξιμο. Ο λόγος; Ο βασικός παράγοντας που συντελεί στο πρήξιμο του προσώπου είναι οι λεμφικοί αδένες οι οποίοι συγκρατούν το νερό. Με το μασάζ στα σωστά σημεία, βοηθάς τα υγρά που κατακρατά η λέμφος σου να απομακρυνθούν από το πρόσωπό σου, καθιστώντας το πρήξιμο παρελθόν.

Free Woman in White Knit Cap Stock Photo

Πώς θα το καταφέρεις; Αρχικά μπορείς να κάνεις μασάζ με τα χέρια σου, ή και να χρησιμοποιήσεις Guasha πέτρες οι οποίες εξειδικεύονται στο λεμφικό μασάζ. Με ήπιες αλλά σταθερές κινήσεις, ξεκίνα από τα σημεία που παρατηρείς το περισσότερο πρήξιμο όπως κάτω από τα μάτια, ή στην περιοχή των ζυγωματικών, και ξεκίνα από μέσα προς τα έξω και από κάτω προς τα πάνω. Ολοκλήρωσε κάνοντας κυκλικές κινήσεις κάτω από το σαγόνι. Έξτρα τιπ, πριν το κάνεις εφάρμοσε κάποιο λαδάκι στο πρόσωπό σου για να μην δημιουργήσεις ερεθισμούς ή φλεγμονές.

Κοιμήσου ανάσκελα

Το να ξυπνάς με ένα σχετικά πιο πρησμένο πρόσωπο το πρωί είναι κάτι λογικό αφού η κατακράτηση υγρών το βράδυ είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Αν ωστόσο το πρήξιμό σου είναι πολύ έντονο, ίσως πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που κοιμάσαι. Ένα καλό τιπ είναι να κοιμάσαι ανάσκελα και με το κεφάλι σου λίγο πιο ψηλά από το σώμα σου, ώστε τα υγρά να “αδειάζουν” προς τα κάτω πιο εύκολα. Μια λύση είναι να διαλέξεις ένα ψηλό μαξιλάρι ώστε να σε φέρει σε αυτή τη θέση, ενώ απέφυγε όσο μπορείς το να κοιμάσαι μπρούμυτα.

Free Photo of Woman in White Tank Top Lying on Bed Stock Photo

 

Κρυοθεραπεία

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η θερμότητα διαστέλλει ενώ οι πιο ψυχρές θερμοκρασίες συστέλλουν. Αυτό σημαίνει πως το κρύο βοηθάει στο πρήξιμο αφού λόγω της παραπάνω αναλογίας, “σφίγγει” το δέρμα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις κρυοθεραπεία στο πρόσωπό σου. Η πρώτη επιλογή είναι να βάλεις ένα κουταλάκι στον καταψύκτη αποβραδίς και να κάνεις με αυτό μασάζ στο πρόσωπό σου το πρωί. Μια δεύτερη λύση για τους πιο τολμηρούς είναι να πάρεις ένα παγάκι και να κάνεις μασάζ με αυτό ενώ αν είσαι έξτρα γενναι@ μπορείς να γεμίσεις ένα μπωλ με νερό και παγάκια και να βάλεις το πρόσωπό σου μέσα για όσο αντέχεις.

Free Woman Using Facial Roller Stock Photo

Ενυδάτωση

Η καλή επαρκής ενυδάτωση είναι το άλφα και το ωμέγα σε ό,τι αφορά την κατακράτηση υγρών. Και το πρήξιμο του προσώπου είναι προφανώς στενά συνδεδεμένο με την τελευταία. Φρόντισε λοιπόν να πίνεις μπόλικο νερό μέσα στη μέρα, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες που το χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο.

Free Woman Drinking Water from the Bottle Stock Photo

Διατροφή

Όπως έχουμε ξαναπεί, η ομορφιά ξεκινάει από μέσα. Και στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε μόνο για την διάθεση αλλά και για τα όσα καταναλώνουμε καθημερινά. Υπάρχουν διάφορες “τροφές” οι οποίες συμβάλλουν στην κατακράτηση υγρών και κατ’ επέκταση στο πρήξιμο του προσώπου μας. Ανάμεσά τους το αλκόολ, ο καφές, η ζάχαρη και το αλάτι. Δεν προτείνουμε σαφώς να τα κόψεις εντελώς, αλλά να κάνεις μια πιο λογική περιορισμένη χρήση.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!