Τα τελευταία χρόνια, ίσως και χάρη στο BookTok, βλέπουμε όλο και περισσότερα νεανικά ρομαντικά μυθιστορήματα να πρωταγωνιστούν στα best sellers. Ήταν αναμενόμενο, λοιπόν, ότι σύντομα θα βλέπαμε κάποια από αυτά να μεταφέρονται στην οθόνη μέσω των streaming πλατφορμών. Αυτό δεν συνέβη απλά, αλλά είναι και πλήρως επίκαιρο, αφού αυτή την στιγμή δεν μπορείς να δεις μόνο μία, αλλά πέντε μεταφορές νεανικών ρομαντικών μυθιστορημάτων, που η πλοκή τους εκτυλίσσεται με φόντο το καλοκαίρι. 

The Summer I Turned Pretty (Amazon Prime)

Amazon.com: The Summer I Turned Pretty (Summer I Turned Pretty, The): 9781416968290: Han, Jenny: Books

Η σειρά βασίζεται στην τριλογία της Jenny Han, της συγγραφέα πίσω από τα βιβλία To All the Boys. Η 16χρονη Belly ταξιδεύει κάθε καλοκαίρι στο Cousins Beach με τη μητέρα και τον αδερφό της. Εκεί συναντά τους δύο κολλητούς της φίλους, δύο αδέρφια. Ωστόσο, η σχέση τους αλλάζει το φετινό καλοκαίρι, με τους τρεις τους να μπλέκουν σε ένα ερωτικό τρίγωνο και την Belly να πρέπει να καταλάβει τι πραγματικά αισθάνεται και για ποιον. 

Love & Gelato (Netflix)

Amazon.com: Love & Gelato: 9781481432559: Welch, Jenna Evans: Books

Φόντο του βιβλίου της Jenna Evan Welch και της ταινίας είναι το ιταλικό καλοκαίρι. Πρωταγωνίστρια είναι η Lina, η οποία ταξιδεύει στη Ρώμη, για να ικανοποιήσει την τελευταία επιθυμία της μητέρας της, που έφυγε από τη ζωή, να γνωρίσει τον πατέρα της. Ωστόσο, όταν φτάνει εκεί, στα χέρια της πέφτει το ημερολόγιο της μητέρας της από το παλιό ταξίδι της στην Ιταλία, το οποίο της αποκαλύπτει μυστικά και μία πλευρά της, που η ίδια ποτέ δεν είχε γνωρίσει.

Along for the Ride (Netflix)

Along for the Ride eBook by Sarah Dessen - 9781101081884 | Rakuten Kobo

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Sarah Dessen, η ταινία μάς μεταφέρει σε μία παραλιακή πόλη, όπου η Auden πηγαίνει, για να περάσει το καλοκαίρι μετά την αποφοίτησή της με τον πατέρα της, τη μητριά της και τη θετή αδερφή της, με την ελπίδα να έρθει πιο κοντά με τον πρώτο. Έχει αρκετούς ενδοιασμούς και δεν αισθάνεται ότι ταιριάζει εκεί, ενώ οι αϋπνίες της την οδηγούν στο να γνωρίσει τη νυχτερινή ζωή της περιοχής και κατ’ επέκταση τον έρωτα, αλλά και τον εαυτό της. 

Hello, Goodbye, and Everything in Between (Netflix)

Amazon.com: Hello, Goodbye, and Everything in Between: 9780316334419: Smith, Jennifer E.: Books

Η βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Jennifer E. Smith ταινία βάζει στο επίκεντρο την Clare και τον Aidan. Οι δυο τους ξεκίνησαν την σχέση τους στο λύκειο και τώρα έχουν μία τελευταία νύχτα μαζί πριν φύγουν ο καθένας για το πανεπιστήμιο του. Καθώς τριγυρνούν μαζί σε όλα τα μέρη, που σηματοδότησαν την αρχή της σχέσης τους, προσπαθούν μέχρι το τέλος της βραδιάς να πάρουν μία μεγάλη απόφαση: Θα χωρίσουν ή θα δοκιμάσουν σχέση εξ αποστάσεως; 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!