Δεν ξέρουμε για εσένα, αλλά για εμάς τα ταξίδια είναι ταυτόσημα με το φαγητό. Εξάλλου, η γαστρονομία αποτελεί τεράστιο κομμάτι της κουλτούρας κάθε πολιτισμού. Γι’ αυτό και δεν περιοριζόμαστε στο να ακολουθούμε μόνο travel ή food bloggers. Έχουμε φροντίσει να ανακαλύψουμε στο Instagram τους καλύτερους συνδυαστικούς λογαριασμούς γύρω από τα ταξίδια και το φαγητό, που δεν μάς βοηθούν απλά να αποφασίσουμε πού θα ταξιδέψουμε, αλλά και τι θα φάμε μόλις φτάσουμε στον προορισμό μας. 

Thaleia Ioannou (@urbanfoodjunkiegr)

Η βάση της είναι στην Αθήνα. Ταξιδεύει κυριολεκτικά σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο για να μάς δείξει τις διάφορες πλευρές κάθε περιοχής, που επισκέπτεται, αλλά και για να μοιραστεί μαζί μας όλες τις τοπικές λιχουδιές, που δοκιμάζει. 

Emi (@emi_eats_)

Μένει στο Σικάγο, αλλά φροντίζει να ταξιδεύει όσο πιο συχνά μπορεί μακριά από αυτό. Φυσικά, όπου κι αν πηγαίνει φροντίζει να τρώει και καλά και μετά να μοιράζεται μαζί μας τα γαστρονομικά ευρήματά της. 

Food & Travel (@foooodiesgr)

Ο λογαριασμός “γεννήθηκε” το 2019 και έκτοτε γεμίζει το feed μας με λαχταριστά πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Βοηθάει να βρούμε ό,τι είναι απαραίτητο πριν το ταξίδι μας σε έναν ελληνικό προορισμό, όπως ξενοδοχεία και εστιατόρια. 

Mel’s Food & Travel log (@girleatworld)

Τα γαστρονομικά ενσταντανέ από τα ταξίδια της είναι ο ορισμός του aesthetic. Έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, ή τουλάχιστον το κομμάτι του που έχει καλό φαγητό. Βασική έμφαση δίνεται, φυσικά, στα γλυκά που καλύτερα να μη δεις, αν δεν έχεις φάει τίποτα όλη μέρα.

(@traveleat_)

Το ζευγάρι ταξιδεύει παντού, τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς. Αν δεν θες έναν λογαριασμό απόλυτα επικεντρωμένο στο φαγητό, αλλά με μία ισορροπία ανάμεσα σε γαστρονομία και ταξιδιωτικά ενσταντανέ, στους προτείνουμε ανεπιφύλακτα. 

Mark Wiens (@migrationology)

Τι κάνει ο Mark όλη μέρα; Τρώει. Και, φυσικά, ταξιδεύει ώστε να φάει. Όλα του τα posts είναι εξαιρετικά λαχταριστά, ενώ καταφέρνει να μάς κάνει να πεινάσουμε ακόμα περισσότερο, ανεβάζοντας βίντεο των γαστρονομικών περιπετειών του αντί για φωτογραφίες. 

Travel Food People (@travel_food_people)

Αν σε ενδιαφέρουν περισσότερο οι ελληνικοί προορισμοί και όχι οι διεθνείς, πρέπει να το τσεκάρεις. Δεν θα ανακαλύψεις μόνο τι θα φας εκεί, αλλά ακόμα περισσότερο, τα τοπία που θα σε περιβάλλουν όσο θα απολαμβάνεις κάθε μπουκιά. 

Pacific North Best Eats (@pacificnorthbest_eats)

Βασικός σκοπός της είναι να εντοπίσει για εμάς το καλύτερο φαγητό σε κάθε περιοχή, που επισκέπτεται. Αν και τα περισσότερα ταξίδια της γίνονται στην αμερικανική ήπειρο, την βλέπουμε αρκετά συχνά να περνά και από ευρωπαϊκές χώρες.

Food_travellover. Greece (@food_travellover_)

Λατρεύει το φαγητό και τα ταξίδια. Μοιράζεται με τους ακολούθους της όλα τα πιάτα, που δοκιμάζει, όχι μόνο στα ταξίδια της ανά την Ελλάδα, αλλά και στις εξόδους της στην Αθήνα, όπου είναι και η βάση της. 

Rosie (@rosielondoner)

Αν στα ταξίδια σου δεν προτιμάς τα αστικά κέντρα, αλλά τους λίγο πιο απομακρυσμένους προορισμούς στην εξοχή, θα λατρέψεις αυτόν τον λογαριασμό. Πράσινο και θάλασσες είναι στο επίκεντρο, μαζί με αρκετό φαγητό

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!