Γράφει η Δεσποινα Χατζοπουλου για την e-xclusive

Περνάω πολλές ώρες στο κινητό μου, αγαπώ τα social και σαν millennial τα έχω ενσωματώσει ασυναίσθητα στην καθημερινότητα μου. Σε ένα μάθημα χορού μέσω zoom η δασκάλα μας, Μαρία Σαρίδου μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να τσαλακωνόμαστε για να έρθουμε πιο κοντά με τον εαυτό και το σώμα μας. Μας μιλάει για την δική της σχέση με τα social. Κάποιες μέρες αντλείς δύναμη ώστε να κανείς όλα αυτά τα υγιή και σωστά πράγματα που κάνουν καθημερινά οι influencers ενώ άλλες δεν μπορείς ούτε να σηκωθείς από το κρεβάτι. Βέβαια, ποιος ορίζει τι είναι καλό και υγιές και ποιος είναι τεμπέλης ή δραστήριος ;

Εγώ όμως αισθάνομαι άσχημα όταν η δικιά μου ζωή δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που βλέπω και μου παρουσιάζεται, για αυτό πιέζω τον εαυτό μου σε καθημερινή βάση.

Ξέρω πως ο οργανισμός μας είναι προγραμματισμένος να συγκρίνεται με άλλα μέλη του ίδιου είδους ως μέσο προστασίας και επιβίωσης. Αυτό από την μια με καθησυχάζει, από την άλλη ξέρω πως και στο επόμενο μου post θα επέμβω με μικρές ή μεγάλες αλλαγές για να πάρω παραπάνω like. Το γνωρίζω πως το aspirational life των influencers δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά δεν με σταματάει από το να προσπαθώ να πλησιάσω την τελειότητα. Θαυμάζω influencers που είναι αυθεντικοί και δεν κρύβουν πως έχουν και οι ίδιοι αυτές τις ανασφάλειες. Πάντα θα υπάρχουν καλύτεροι, πιο όμορφοι ή πιο δημιουργικοί από εμάς όμως ο καθένας έχει την δική του αφετηρία. Εγώ λοιπόν νιώθω περήφανη για την δικιά μου προσπάθεια και δίνω χρόνο στον εαυτό μου για να κατακτήσω και τον επόμενο στόχο μου που δεν είναι άλλος από το να με αγαπήσω λίγο περισσότερο.  

Bρείτε τα ρούχα της e-xclusive εδώ
Ιnstagram
Facebook