Σε συνεργασία με το brand plus size ρούχων e-xclusive, γράφει η stamatiathomou_mua

 

Ως makeup artist λαμβάνω συνεχώς ερωτήσεις από την πλειοψηφία των γυναικών πελατών μου σχετικά με τα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ. Χρώματα, υφές, σχέδια, στυλ, εταιρείες και τρόπους εφαρμογής. Σε μια πρώτη ανάγνωση, όλες οι ερωτήσεις και οι γυναίκες μου φαίνονται τόσο διαφορετικές, όπως άλλωστε και οι ανάγκες μας. Όμως με μια δεύτερη ανάγνωση συνειδητοποιώ πως ο κοινός παρονομαστής όλων είναι δυο βασικές ανάγκες: “άμεσα αποτελέσματα” και “σταθερότητα”

Θαυματουργά σέρουμ και κρέμες ενυδατικές, μάσκες λάμψης, βιταμίνες, πολυπεπτίδια και ελεύθερες ρίζες. Σχεδόν καμία δεν θέλει να ακούσει ανάλυση (εδώ που τα λέμε δεν έχουν κι άδικο), θέλουν αποτελέσματα εδώ και τώρα, αν γίνεται και με την πρώτη εφαρμογή. Άμεσα αποτελέσματα!

Υπήρχε παλιά μια διαφήμιση πολύ γνωστής εταιρίας ηλεκτρικών συσκευών (προδίδω την ηλικία μου τώρα ,αρχίστε το googlaρισμα) που η πρωταγωνίστρια έβαζε στον φούρνο ένα ταψί ωμά μακαρόνια και με το πάτημα ενός κουμπιού έβγαινε λαχταριστό ένα παστίτσιο.Φοβερό δεν νομίζετε;

Το δουλεύουμε” ήταν η ατάκα που έκλεινε αυτή την κατά τα άλλα σουρεάλ διαφήμιση ή μήπως όχι;

“Θέλω να μου προτείνετε ένα κραγιόν σταθερό, να κρατάει όλη μέρα”
“Να είναι σταθερό και να διατηρεί τη φρεσκάδα του,να μην αφυδατώνει τα χείλη”

Αναρωτιέμαι, όχι γιατί μου αρέσει μόνο να φιλοσοφώ και να αναλύω τα πράγματα βαθύτερα, αλλά πραγματικά θέλω να βοηθήσω τις γυναίκες να σκέφτονται τις πραγματικές τους ανάγκες. Να σκέφτονται βαθύτερα, να μην περιμένουν από καμία θαυματουργή κρέμα, μιας ή δυο εφαρμογών, να δουν αποτελέσματα μηνών εφαρμογής. Η αψεγάδιαστη επιδερμίδα δεν είναι όνειρο θερινής νυκτός ούτε αποτέλεσμα, μόνο, photoshop στα περιοδικά μόδας, είναι πραγματικότητα και μπορούν όλες οι γυναίκες να το πετύχουν αρκεί να φύγουν από την εύκολη θέση του θύματος και να μπούνε σε δράση. Να ακούσουν το σώμα τους, να το αγαπήσουν, να το χαϊδέψουν τρυφερά, να το καλομάθουν. Όλες οι γυναίκες το αξίζουν και όλες οι γυναίκες μπορούν να αποκτήσουν. Θέλει όμως προσπάθεια διαρκή, χρόνο και υπομονή.

Μέσα από την αποδοχή του εαυτού μας και των ατελειών του, ψυχής και σώματος, θα καταλάβουμε πως είναι ουτοπικό το “άμεσα αποτελέσματα”. Όταν συμφιλιωθούμε με την σκιά μας την καθοδηγούμε σε υγιείς μορφές έκφρασης.

Γιατί, αγαπημένη μου, θέλεις ένα τόσο σταθερό κραγιόν; Γενικά θα σου έλεγα μην αγαπάς πολύ τις σταθερές, μην πολύ δένεσαι μαζί τους. Δεν υπάρχει καμία σταθερότητα στη ζωή μας. Το κάθε πράγμα κινείται με τις δικές του ταχύτητες, επειδή εσύ κι εγώ δεν το αντιλαμβανόμαστε δεν σημαίνει πως δεν συμβαίνει.

Τα κραγιόν είναι για να βγαίνουν.

Όταν κοιτάξεις το είδωλο σου στον καθρέφτη το βράδυ δεν πρέπει να δεις ένα αψεγάδιαστο κραγιόν. Όχι αυτό είναι ήττα, καθαρή ήττα! Δεν έφαγες, δεν ήπιες, δεν γέλασες, δεν έκλαψες, δεν φίλησες, δεν έζησες.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!