Σε συνεργασία με το brand plus size ρούχων e-xclusive, γράφει η theodo_maria

 

Από μικρή ασχολούμουν με τον αθλητισμό, όμως πάντα ήμουν το κορίτσι που είχα τα μπουτάκια μου! Μου άρεσαν όμως και ως μικρή, ποτέ κατηγόρησα τον εαυτό μου για αυτό που είμαι. Μέχρι το Γυμνάσιο. Εκεί άλλαξαν όλα.

Όταν μπαίνεις στην εφηβεία όλα σου φταίνε έτσι κι αλλιώς και νιώθεις ότι τίποτα δεν πάει καλά, πόσο μάλλον εκείνη την εποχή που ήταν έντονη η άνοδος των social media. Γυναίκες γυμνασμένες, ωραία σώματα. Ήταν κάτι που με προβλημάτιζε πολύ. Η ιστορία αυτή κράτησε καιρό, μέχρι που κάτι άλλαξε μέσα μου στα 17 μου. Έβλεπα γυναίκες με καμπύλες, πανέμορφες, sexy και κομψές ταυτόχρονα! Και εκεί μπήκα στο κομμάτι του body positivity.

Συνειδητοποίησα το ποσό λάθος έκανα που με κατηγορούσα αντί να με αγαπώ. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα social. Δεν είχα ιδέα από πόζες για φωτογραφήσεις, όμως το δούλεψα μόνη μου δίχως βοήθεια από κάποιον. Άρχιζε να μου αρέσει όλο αυτό όλο και περισσότερο! Ο καιρός περνούσε και εγώ αντιλαμβανόμουν ότι γυναίκα δε σε κάνει ο σωματοτυπος σου αλλά το είναι σου. Αυτό που πηγάζει από μέσα σου.

Μέχρι πριν έναν χρόνο. Εκεί άρχιζα να νιώθω περίεργα με εμένα και αποφάσισα να μπω σε διατροφή. Όμως όχι μόνο για να χάσω κιλά αλλά για να είμαι πιο υγιής. Έχασα αρκετά που ήθελα, μα πάντα κράτησα το juicy κομμάτι πάνω μου. Άλλωστε αυτή είμαι εγώ! Αυτή είναι η ταυτότητα μου. Δεν αποδέχτηκα αυτό που είμαι. Το αγάπησα. Οι ατέλειες μου, οι ραγάδες μου, ήταν η δύναμη μου και συνεχίζουν και είναι.

Βλέπω γυναίκες με παραπάνω κιλά και τις θαυμάζω πολύ. Γιατί ξέρω καλά πως είναι να νιώθεις μίσος, να έχεις να αντιμετωπίσεις τους εχθρούς σου, που δεν είναι άλλοι από τις ανασφάλειες σου, να νιώθεις ότι το σώμα σου είναι το σπίτι σου, να το αγαπάς! Και αν θες να το αλλάξεις να το κάνεις με αγάπη και στοργή. Άλλωστε δίχως το σώμα μας είμαστε ένα τίποτα.

Πλέον σκοπός μου στα social είναι να δείξω στις γυναίκες ότι είναι γυναικάρες!  Πρέπει να μας αγαπάμε γιατί αν δε το κάνουμε εμείς για εμάς δε θα το κάνει κάνεις άλλος. Και το παν δεν είναι η εμφάνισή. Πιστεύω πολύ στην ενέργεια και στην αύρα των ανθρώπων. Και το ωραιότερο σώμα να έχεις, με βάση στερεοτύπων και μιας κοινωνίας που δε μπορεί να δεχτεί το διαφορετικό, αν μέσα σου είσαι άσχημος και κακός άνθρωπος, έτσι θα μοιάζεις και έξω σου. Όλα από εκεί ξεκινάνε.

Το σώμα είναι τέχνη. Είναι ο καμβάς μας. Πρέπει να δημιουργούμε πάνω του. Να ζούμε μέσα σε αυτό και όχι απλά να υπάρχουμε. Άλλωστε όπως έλεγε και η γιαγιά μου, τα μπούτια είναι δύναμη! Και εμείς έχουμε πολύ μεγάλη.