Η Nicola Coughlan έχει ξεκάθαρα κουραστεί να την κρίνουν για τα κιλά της αντί για τις υποκριτικές της ικανότητες. Η ηθοποιός του Bridgerton εξάλλου έχει εκφράσει πολλές φορές την αγανάκτησή της, από πολύ πριν γίνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό ως Penelope Featherington 

Πριν τρία χρόνια, το 2018, έγραψε ένα ολόκληρο άρθρο στη The Guardian για το θέμα. Αφορμή ήταν ένας κριτικός θεάτρου, ο Philip Fisher. Αυτός, μέσα στην κριτική του για την παράσταση The Prime of Miss Jean Brodie, αποφάσισε ότι ήταν σκόπιμο να την χαρακτηρίσει ως “υπέρβαρο μικρό κορίτσι”. Ήταν ο ίδιος που παλιότερα στην κριτική μίας άλλης της παράστασης, το Joe and Jess Forever, την χαρακτήρισε “χοντρό κορίτσι”.  

Τώρα, μετά τα Golden Globes, μία podcaster αποφάσισε να σχολιάσει το outfit της Coughlan βάσει των κιλών της. Και δεν εννοούμε καν το πώς έδειχνε το ρούχο πάνω στο σώμα της. Η Amanda Richards σχολίασε το ζακετάκι πάνω από το φόρεμα της ηθοποιού, γράφοντας ουσιαστικά ότι το φόρεσε παρακινούμενη μόνο και μόνο από το γεγονός ότι είναι “ένα χοντρό κορίτσι”. Μάλιστα, ποτέ δεν αναφέρθηκε στο όνομά της ή έστω στο όνομα του τελευταίου ρόλου της, αλλά ξεκίνησε το tweet της με το “Το χοντρό κορίτσι από το Bridgerton”. 

Η απάντηση της Nicola Coughlan 

Η πρώτη αντίδραση της Coughlan ήταν να απαντήσει στο tweet, εξηγώντας ακριβώς από ποιο fashion show εμπνεύστηκε και υπενθυμίζοντας στην Richards ότι έχει όνομα. Ωστόσο, μετά από λίγο κατέβασε το tweet και το αντικατέστησε με ένα αρκετά μεγαλύτερο “νήμα”. Μίλησε γενικότερα για το πόσο προβληματικό είναι ο κόσμος να ασχολείται με τα κιλά της αντί με τη δουλειά της.  

Ξεκίνησε παραθέτοντας το άρθρο του 2018 και συνέχισε “Μπορούμε να κρίνουμε τους ηθοποιούς για τη δουλειά τους και όχι για τα σώματά τους;”. Σχολιάζει ότι είναι εντελώς άτοπο να ρωτάς μία γυναίκα πόσο ζυγίζει σε μία συνέντευξη. Τέτοιες ερωτήσεις απλά την λυπούν, την κάνουν να αισθάνεται άβολα και μειώνουν τις γυναίκες. Σε μία εποχή, μάλιστα, που παλεύουμε για ποικιλομορφία μεταξύ των ανθρώπων της τέχνης. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ως ηθοποιός δεν θεωρεί το σώμα της την ταυτότητά της, αλλά ένα εργαλείο. Σημειώνει, μάλιστα, ότι δεν θα είχε πρόβλημα να αυξομειώσει το βάρος της, αρκεί να είχε πράγματι σημασία για κάποιον μεγάλο ρόλο.  

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!