Σε συνεργασία με το brand plus size ρούχων e-xclusive, γράφει η Βουλγαρέλλη Αικατερίνη

 

Ανήκω σε μια γενιά που μεγάλωσε με πρότυπα ομορφιάς όπως αυτά της Σίντυ Κρόφορντ, της Ναόμι Κάμπελ και της Kate Moss. Πριν περίπου δύο δεκαετίες τα πρότυπα ομορφιάς υποδείκνυαν ένα αψεγάδιαστο κορμί, χωρίς καμπύλες, size 0 και ρούχα προσαρμοσμένα στα κορμιά των μοντέλων των 90ς.

Έπιανα, πολλές φορές, τον εαυτό μου να συγκρίνεται, να στεναχωριέται και να απορεί, γιατί δεν έμοιαζα και εγώ έτσι. ‘Ήμουν πάντα η “ζουμερή” με “καμπύλες” που έψαχνε να βρει ρούχα να “χωρέσει”. Με το πέρασμα των χρόνων και βλέποντας τις δικές μου φωτογραφίες των 90ς αναπολώ και σκέφτομαι “Μα τί όμορφο κορμί που είχα τότε;”.

All-focus

Τώρα πια στην τέταρτη δεκαετία της ζωής μου καταλαβαίνω το λάθος που έκανα να συγκρίνομαι. Τώρα, επιτέλους, δεν είναι ντροπή να είσαι «ζουμερή» ή με «καμπύλες». Άλλωστε, πλέον, υπάρχουν μοντέλα με παραπάνω κιλά από τα συνηθισμένα και ναι είναι οκ! Επιτέλους η βιομηχανία της μόδας κατάλαβε πως μια γυναίκα δεν καθορίζεται από τα κιλά της ή από τις ατέλειές της. Αλλά από το ήθος της, την προσωπικότητά της και τον χαρακτήρα της και όχι από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της. Πρέπει να σπάσουμε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις και να δούμε την γυναίκα συνολικά ως προσωπικότητα και όχι μόνο σύμφωνα με την εξωτερική της εμφάνιση.

All-focus

Πλέον ξέρω ότι και τα επόμενα χρόνια θα βλέπω το σώμα μου στις φωτογραφίες και θα σκέφτομαι “Μα τί όμορφο σώμα που είχα τότε!”

Γιατί είναι οκ να μην είσαι τέλεια!